Veelgestelde vragen

Hieronder vind u antwoorden op de meest gestelde vragen.

De groepsgrootte verschilt per locatie. Over het algemeen varieert de groepsgrootte  tussen 8 en 10 vrouwen.

De betaling gaat via iDEAL bij de online inschrijving. Als de inschrijving telefonisch heeft plaats gevonden, krijg je eerst een verzoek tot betaling. Pas na je betaling is je inschrijving definitief.

Via ‘aanmelden’ kun je je opgeven voor verschillende cursussen/workshop. Lukt het aanmelden niet, neem dan telefonisch contact op of via het contactformulier.

De minimale leeftijd van je baby om deel te nemen aan de workshop ‘kennismaken met babymassage is 6 weken. Je kunt de workshop volgen totdat je baby de kruipleeftijd heeft bereikt.

Waarschijnlijk is de cursus van je keuze volgeboekt of komt je uitgerekende datum niet goed uit voor de cursus. Je kunt altijd even contact met ons opnemen om de reden te horen.

Het is niet mogelijk om een gemiste les in te halen. Bij uitzondering kun je in overleg met je docente de partnerles inhalen (mits je beide partnerlessen gaat missen).

Het is niet mogelijk een proefles  te volgen. We werken met vaste groepen zodat iedereen elkaar leert kennen en zich vertrouwd voelt in de eigen groep. Ook de doorlopende lessen zijn niet geschikt voor een  proefles omdat deze lessen inhoudelijk van elkaar verschillen.

Ja dat kan. Een zwangerschapscursus kan je juist helpen om op een goede manier je klachten te verminderen of verergering te voorkomen. Bespreek je situatie voor de zekerheid met je verloskundige en altijd bij de eerste les met je docent.

Het verzuim van lessen geeft geen recht op terugbetaling van het cursusgeld.

De zwangerschapscursussen zijn een complete voorbereiding op je bevalling waarbij je aan één cursus genoeg hebt. Geef je je toch op voor meerdere cursussen dan kan de informatie die gegeven wordt (gedeeltelijk) overlappen.

Als de baby voor de start van de cursus geboren wordt, krijg je de cursuskosten geretourneerd. In alle andere gevallen geldt het volgende:
– Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de cursus wordt het betaalde cursusgeld geretourneerd.
– Bij annulering vanaf vier weken tot veertien dagen voor aanvang van de cursus wordt 50% van het cursusgeld geretourneerd.
– Bij annulering vanaf veertien dagen voor aanvang van de cursus is er geen restitutie meer mogelijk.

Of je iets vergoed krijgt van de zorgverzekering hangt van je verzekering en het pakket af. Dit kun je zelf uitzoeken in je polis of bellen/mailen met je verzekeringsmaatschappij.

SAG Zorgontwikkeling BV (eigenaar van Rondom de Geboorte) is sinds 1 januari 2009 opvolger van Amsterdam Thuiszorg. De cursussen zwangerschapsgym worden m.n. gegeven door oefentherapeuten Mensendieck. Zij zijn lid van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-nummer).
Wij vallen niet onder:
· Verloskundige(-praktijk)
· Haptonoom die is aangesloten bij de Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders (VHZB);
· Cursusleider die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor HypnoBirthing® Cursusleiders (NVHBC)

Om de kwaliteit van ons cursusaanbod te kunnen bijsturen en verbeteren, sturen we alle deelnemers na afloop van de cursus  een vragenlijst om in te vullen. We vinden het belangrijk jouw mening te horen over kwaliteit, inhoud en opzet van de cursus. We zullen uiteraard  zorgvuldig omgaan met je gegevens en daarbij is anonimiteit gegarandeerd.

Als je onder de 21 jaar oud bent, een minimum uitkering hebt of een Stadspas. Heb je financiële zorgen en wil je toch graag meedoen met een cursus vraag dan of je verloskundige contact met ons opneemt.

Je kunt het beste starten als je 26-30 weken zwanger bent. Geef je  tijdig op want de cursussen zijn snel volgeboekt! Je kunt je al inschrijven als je 12 weken zwanger bent, dus we raden je echt aan je zo vroeg mogelijk in te schrijven.

Als je je hebt aangemeld, ontvang je direct een bevestigingsmail. Binnen 3 dagen ontvang je een uitnodigingsbrief en je nota per email. Houd ook je spam in de gaten!

Ons Kamer van Koophandel nummer is: 34316365 (SAG Zorgontwikkeling BV)

Tijdens een zwangerschapscursus krijg je praktische informatie over je zwangerschap en leer je bepaalde technieken die je kunnen helpen bij de bevalling. Je krijgt bewegings-, houdings- en ontspanningstips voor in de zwangerschap en tijdens de bevalling. Daarnaast krijg je onder andere twee keer samen met je partner voorlichting over de bevalling, over borstvoeding en over het contact met je baby.