Privacybeleid

Wie zijn we

Ons website-adres is: https://rondomdegeboorte.nl.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Rondom de Geboorte is onderdeel van SAG Zorgontwikkeling BV

Algemeen
De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van
deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft
degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Dit privacyreglement is bedoeld om je te
informeren over je rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Rondom de Geboorte verwerkt persoonsgegevens om gebruik te maken van onze diensten.
Onderstaande persoonsgegevens worden verwerkt:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Uitgerekende datum/geboortedatum kind(eren)
  • Naam kind

Overige persoonsgegevens die actief zijn verstrekt bijvoorbeeld door een profiel aan te
maken op onze website, in correspondentie en telefonisch:

  • Lijst met contactgegevens van de klant via een app
  • Bankrekeningnummer
  • Stadspasnummer

Bijzondere persoonsgegevens die wij verwerken zijn:

  • zwanger of net bevallen
  • gezondheid (hier wordt bedoeld de zelf aangegeven medische gegevens)
  • gegevens van personen jonger dan 16 jaar worden uitsluitend verwerkt met toestemming van ouders/voogd.

Doel en op basis van welke grondslag worden persoonsgegevens verwerkt:

  • het afhandelen van de betaling van de cursus;
  • contact opnemen via telefoon of e-mail die nodig is om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren;
  • het kunnen melden van wijzigingen van onze diensten en producten.

Bewaartermijn:
Persoonsgegevens:
Voor de persoonsgegevens en de bijzondere persoonsgegevens hanteren wij een bewaartermijn van 7 jaar, waarna gegevens op inactief worden gezet en zullen worden vernietigd.

Delen van persoonsgegevens met derden
Rondom de Geboorte verkoopt jouw gegevens niet aan derden.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Rondom de Geboorte gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.
Rechten als betrokkene:
Je hebt de volgende rechten:

  • Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van je verwerkt worden.
  • Het recht op inzage en afschrift van die gegevens.
  • Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens wanneer blijkt dat deze niet kloppen.
  • Het recht om de gegeven toestemming voor verwerking van de persoonsgegevens weer in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van de persoonsgegevens.
  • Het recht van bezwaar op verwerking van de persoonsgegevens
  • Het recht van overdragen van de gegevens.

Als je gebruik wilt maken van jouw rechten, dan kun je dit schriftelijk middels het aanvraagformulier kenbaar maken. Download hier het aanvraagformulier

Het formulier kun je sturen naar:
Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra
Rondom de Geboorte
Naritaweg 213
1043 CB Amsterdam

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Rondom de Geboorte neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via rondomdegeboorte@sag-amsterdam.nl

Klacht
Heb je een vraag over deze privacyverklaring of een klacht over de verwerking van de persoonsgegevens, dan kun je dit aangeven bij Rondom de Geboorte:
rondomdegeboorte@sag-amsterdam.nl

Mocht je er niet uitkomen, kun je contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra middels e-mailadres: fg@sag-amsterdam.nl.
Daarnaast heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens indien je van mening bent dat jouw persoonsgegevens niet volgens de geldende privacywetgeving worden verwerkt.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Met wie we jouw data delen

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.