Cursus Zwanger, Bevallen, een Kind

  • Kosten: € 185

Samen zwanger, samen voorbereiden!

In deze praktische en actieve cursus van 7 weken bereiden jullie je samen voor op de bevalling én op het ouderschap. Een vast team docenten biedt professionele begeleiding.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur. Het eerste uur krijgen jullie altijd samen informatie en tips over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Deze interactieve lessen worden verzorgd door een jeugdverpleegkundige, een lactatiekundige en een verloskundige. Er wordt veel aandacht besteed aan de rol die je als partner hebt tijdens en na de bevalling. Ook is er ruimte voor de vragen die jullie hebben.
Het tweede uur is voor de zwangere vrouwen en bestaat uit gerichte oefeningen. De partners zijn tijdens dit uur een aantal keer welkom en worden actief betrokken bij de oefeningen. Zo komen zij te weten wat ze kunnen doen om de juiste ondersteuning te bieden. Daarnaast zijn er twee partnerbijeenkomsten gepland tijdens het tweede uur. Onder leiding van een ervaren opvoedcoach wordt gesproken over de veranderingen in je leven wanneer je een kindje krijgt.

Na de bevalling is er nog een bijeenkomst en zijn alle ouders met hun kind welkom. Daarbij ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen en wordt er antwoord gegeven op de vragen over de nieuwe rol die jullie als ouders hebben.